Pasul 1: Accesați gov.uk/view-prove-immigration-status

 

Pasul 2: Veți fi direcționat spre pagina următoare

 

Pasul 3: Apăsați ‘Start now’ (Începeți)

 

Pasul 4: Selectați tipul de document cu care v-ați înregistrat când ați depus cererea pentru a obține Statutul de ședere (de ex. pașaport) și faceți click pe ‘Continue’ (Continuați).

 

 

Pasul 5: Vi se va solicita numărul documentului respectiv. Introduceți numărul și apăsați ‘Continue’ (Continuați).

 

  

Pasul 6: Introduceți data nașterii și apăsați ‘Continue’ (Continuați).

 

Pasul 7: Pentru validarea datelor de identificare, veți primi un mesaj sau un email care conține un cod de securitate. Alegeți prin ce modalitate doriți să primiți codul și apăsați ‘Continue’ (Continuați).

 

Pasul 8: După ce ați primit codul de securitate prin mesaj sau email, introduceți-l în căsuța specificată și apăsați ‘Continue’ (Continuați). Dacă nu primiți codul în 10 minute, apăsați ‘Resend code’ (Retrimitere cod).

 

Pasul 9: Vi se va afișa fișa dvs. de profil. Aceasta conține detaliile referitoare la statutul dvs. de imigrare. Dacă trebuie să prezentați dovada statutului de imigrant, faceți click pe ‘Prove your status to someone.’ (Dovada statutului la solicitare).

Pasul 10: Selectați opțiunea care descrie cel mai exact motivele pentru care trebuie să dovediți statutul de imigrare și apăsați ‘Continue’ (Continuați). De exemplu, dacă angajatorul dvs. vrea să verifice dacă aveți drept de muncă, selctați ‘work in the UK’ (angajare în RU).

 

Pasul 11: Pe pagina următoare, faceți click pe ‘Continue’ (Continuați). Nu distribuiți capturi de ecran cu această pagină, deoarece nu reprezintă o dovadă a statutului de ședere.

 

Pasul 12: Veți primi un cod pe care îl puteți partaja cu entitatea care v-a solicitat să prezentați dovada statutului de ședere. Puteți face o captură de ecran a codului primit sau să îl copiați într-un email sau într-un mesaj. Asigurați-vă că îl trimiteți înainte ca perioada de validitate de 30 de zile să expire.