Krok 1: Navštivte stránky gov.uk/view-prove-immigration-status

 

Krok 2: Zobrazí se níže uvedená stránka

 

Krok 3: Stiskněte „Start now" (Spustit).

 

Krok 4: Když se zobrazí níže uvedená stránka, zvolte doklad, který jste použili pro svou žádost o usídlení (tento průvodce používá jako příklad cestovní pas), a klikněte na „Continue" (Pokračovat).

 

 

Krok 5: Systém si následně vyžádá číslo dokladu. Zadejte jej a stiskněte „Continue" (Pokračovat).

 

  

Krok 6: Následně zadejte své datum narození a stiskněte „Continue" (Pokračovat).

 

Krok 7: Abyste ověřili svou identitu, budete si muset nechat zaslat bezpečnostní kód textovou zprávou nebo e-mailem. Vyberte, jak si přejete obdržet bezpečnostní kód a stiskněte „Continue" (Pokračovat).

 

Krok 8: Počkejte na e-mail nebo textovou zprávu s uvedením vašeho bezpečnostního kódu. Následně jej vložte do příslušného políčka a stiskněte „Continue" (Pokračovat). Pokud vám kód nedorazí do 10 minut, stiskněte „Resend Code" (Znovu odeslat kód) a pokus opakujte.

 

Krok 9: Zobrazí se karta vašeho digitálního profilu. Bude na ní uveden váš imigrační status. Pokud potřebujete svůj status prokázat, klikněte na „Prove your status to someone" (Prokázat svůj status jiné osobě).

 

Krok 10: Vyberte možnost, která nejlépe popisuje, proč chcete prokázat svůj imigrační status, a stiskněte „Continue" (Pokračovat). Pokud chce například vás zaměstnavatel zkontrolovat vaše pracovní povolení, zvolíte možnost „work in the UK" (práce ve Velké Británii).

 

Krok 11: Na další straně stiskněte „Continue" (Pokračovat). Nesdílejte snímky této obrazovky, protože takový snímek neprokazuje váš imigrační status / status usídlení.

 

Krok 12: Obdržíte kód ke sdílení, který můžete sdílet s organizací, jíž potřebujete svůj status prokázat. Tento kód můžete nasdílet jako snímek obrazovky nebo jej jednoduše zkopírovat a vložit do e-mailu či textové zprávy. Ujistěte se, že jej odešlete tak, aby bylo možné jej použít v rámci jeho 30denní platnosti.